Sveikos mitybos principai, lėtinių neinfekcinių ligų, susijusių su mityba, prevencija, maisto alergijos, atskirų produktų netoleravimas, sveikatai palankaus maisto gaminimas – tai tik dalis
[...]
Ką tik iškeptas obuolių pyragas švelniai sušildo rudens vakarą. O kai derliaus sezonas Lietuvoje įsibėgėja, verta išbandyti ne vieną pyrago receptą ir skirtingas
[...]
Jau daugiau nei 40 metų spalio 1-ąją minima Pasaulinė vegetarų diena. Šią dieną įprasta peržvelgti savo mitybos įpročius, paieškoti naujų skonių bei receptų.
[...]
Česnakai, citrinos, imbieras – puikiai pažįstamos gėrybės, kurių imuniteto stiprinimui griebiamasi pirmiausiai. Šie produktai ir populiariausi būtent šaltuoju metų laiku – spalio-kovo mėnesiais,
[...]
Ar su kiaulienos šašlyku tinka tik ryžiai, marinuoti svogūnai ir švieži pomidorai? Kokios daržovės paryškina vištienos skonį? O kokį garnyrą paruošti, kol orkaitėje
[...]
Vaisiai ir daržovės yra neatsiejami nuo sveikos mitybos. Kiekvienas suaugęs žino, kad daržo ir sodo gėrybės yra labai naudingos mūsų organizmui, tačiau kaip
[...]
Lietuvoje pastaraisiais metais įsitvirtina iš Vakarų atkeliavusi priešpiečių kultūra, tad vaikai į mokyklas žingsniuoja susidėję ne tik vadovėlius ir sąsiuvinius, bet ir dėžutes
[...]
Į ligoninę patekę pacientai jau visai gretai savo lėkštėse neberas riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies
[...]
Vasara – puikus metas keliauti. Geras oras suteikia daugiau galimybių ilgiau pabūti lauke – apžiūrėti naujas vietas, pasilepinti paplūdimyje, pasimėgauti patiekalais bei gėrimais lauko
[...]