Per pirmąjį šių metų pusmetį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) aptiko beveik 80 t nesaugios vartoti vištienos – net 3,2 karto daugiau
[...]
Žemės ūkio ministerija siekia didinti ekologiškų ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų produktų pasiūlą vaikų ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir
[...]
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA), vienijančia virtuvės šefus ir kitus maisto gamybos profesionalus, pristatė
[...]
Raseinių r. Ariogalos gimnazija baigė vykdyti projektą „Sveiko maisto paslaptys“, kurį finansavo Raseinių r. savivaldybė. Projekto tikslas – vadovaujantis sveikos gyvensenos principais įgyti
[...]
Rajono savivaldybės gyventojams skirtų maisto produktų iš Europos Sąjungos intervencinių maisto atsargų dalinimo grafikas 2019 m. balandžio – gegužės mėn. Balandžio 29 d.
[...]
Geros žinios lašinių mėgėjams! Ištyrę daugiau nei 1000 neapdorotų maisto produktų mokslininkai įvertino, kurie jų geriausiai užtikrina kasdienius mitybos poreikius. Kai kurie atradimai
[...]
Vos spėjame pasidžiaugti pamažu kylančiais atlyginimais, iš paskos atslenka ir sparčiai kylančios maisto kainos. Per metus labiausiai brango „lietuviškiausios“ daržovės – bulvės, morkos,
[...]
Nemažos dalies maisto produktų kainos Lietuvoje jau beveik neatsilieka nuo ES vidurkio. Bent jau taip liudija maisto kainų palyginimo tyrimas, atliktas dvylikoje ES
[...]
Išmesdami į šiukšlių kibirą sužiedėjusią duoną ar sugedusį vaisių, vargu, ar susimąstome, kad per metus mūsų šalyje susidaro didžiulis kiekis maisto atliekų. 2016
[...]