Žagarėliai – auselės

Ingredientai:

  • Cukraus pudra
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2,5 stiklinės
  • Grietinėlė, 16%, 200 gramų
  • Brendis, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišome su grietine, kiaušinių tryniais, druska ir brendžiu. Minkome tešlą, jei tešla lipma prie rankų, dar dedame miltų. Tešlą minkome ar net pamušame apie 2 minutes, tada uždengiame ir paliekame 10 min pastovėti.

Tešlą padalinti į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame ir supjaustome juostelėmis, kurių viduryje įpjauname ir per gautą skylę persukame vieną kraštą, gauname susuktą juostelę.

Įkaitiname aliejų ir metame žagarėlius, kepame, kol lengvai paruduoja. Iškepusius nusausiname popieriniu rankšluostuku ir apibarstome cukraus pudra.