Pievagrybiai su traškia plutele

Kiekvieną dieną kiekviena namų šeimininkė savęs klausia, ką pagaminus tokia naujo, skanaus ir paprasto. Norisi šeimą nudžiuginti kažkuo ypatingu ir skaniu, ir tuo pačiu metu nestovėti visą dieną prie viryklės.

Mes praleidžiame daug laiko ieškodami tinkamų receptų. Mes atsižvelgiame į visų šeimos narių pageidavimus ir stengiamės tobulinti jų mėgstamus patiekalus. Galų gale, kažkas nori mėsos apkepų, o kažkas mėgsta daržovių salotas.

Šiandien norėčiau papasakoti apie savo kulinarinį atradimą. Tai yra naujas grybų paruošimo receptas, kuris nustebins jus originaliu skoniu ir paprastu paruošimu.

Ingredientai:

  • pievagrybiai – 300 gr.;
  • miltai – 2 – 3 valgomieji šaukštai;
  • duonos trupiniai – 3 valgomieji šaukštai;
  • česnakai – 2 skiltys;
  • sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas (pagal norą);
  • druska, pipirai, prieskoniai; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Paruošimas:

  1. Grybus geriau pasirinkti mažo dydžio. Nuplauname ir nusausiname rankšluosčiu.
  2. Padarome  masę apvoliojimui: sumaišome miltus, sojų padažą, išspaudžiame česnaką, įpilame vandens, kad tešla  taptų grietinės konsistencijos; visa tai reikia gerai pagardiname pipirais ir prieskoniais, ir gerai išmaišome.
  3. Paliekame masę pastovėti 15 – 20 minučių.
  4. Įkaitiname keptuvę su aliejumi, grybus iš pradžių pamirkome tešloje, tada apibarstome džiūvėsėliais ir apkepame iš visų pusių iki aukso spaslvos.