Batonas
400ml.kefyro
100ml.aliejaus
1a.š.cukraus
0.5a.š.druskos
2a.š.sausų mielių
~4 stiklines miltų(miltų kiekis priklauso nuo rūšies)
aptepimui:
1kiaušinio trynio
1v.š.pieno
Kefyrą truputį pašildyti, berti mieles, cukrų, išmaišyti, berti druską, pilti aliejų , išmaišyti, įsijoti miltus, užminkyti tešlą, uždengti ir palikti tešlai pakilti 90min.Tešlą dalinti į dvi lygias dalis. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų. .Iškočioti lakštą, kad gautusi stačiakampis susukti, (kaip viniotinį) užlenkti kraštus, pakildinti apie 10min.aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, dėti į šaltą orkaitę įjungtą 180laipsnių ir kepti ~20min.Laikas priklauso nuo orkaitės ir gaminio dydžio,jei norite sužinoti ar tikrai iškepė patikrinkite sausu švariu mediniu pagaliuku, pvz. dantų krapštuku.