Norite šviežio ir šilto batono? Išsikepkite jį patys

Batonas

400ml.kefyro

100ml.aliejaus

1a.š.cukraus

0.5a.š.druskos

2a.š.sausų mielių

~4 stiklines miltų(miltų kiekis priklauso nuo rūšies)

aptepimui:

1kiaušinio trynio

1v.š.pieno

Kefyrą truputį pašildyti, berti mieles, cukrų, išmaišyti, berti druską, pilti aliejų , išmaišyti, įsijoti miltus, užminkyti tešlą, uždengti ir palikti tešlai pakilti 90min.Tešlą dalinti į dvi lygias dalis. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų. .Iškočioti lakštą, kad gautusi stačiakampis susukti, (kaip viniotinį) užlenkti kraštus, pakildinti apie 10min.aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, dėti į šaltą orkaitę įjungtą 180laipsnių ir kepti ~20min.Laikas priklauso nuo orkaitės ir gaminio dydžio,jei norite sužinoti ar tikrai iškepė patikrinkite sausu švariu mediniu pagaliuku, pvz. dantų krapštuku.