Mėsos koncervai – labai gardus patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal pateiktą receptą.
Ingredientai
- jautiena be kaulo: 1 kilogramo
- kiaulienos mentė be kaulo: 2 kilogramų
- vanduo: 500 mililitrų
- rupi druska: 35 gramų
- česnakas: 6-7 didelių skiltelių
- 5 pipirų mišinys: 1 nubraukto šaukštelio
- kvep. pipirų žirneliai: ~15
- lauro lapeliai: 6-7
Recepto instrukcijos
1 Pradžioje mėsas supjaustome 3-4 centimetrų kubeliais, sudedame į kiaurasamtį, nuplauname po tekančiu vandeniu, sudedame į greitpuodį, supilame vandenį, sudedame visus išvardintus priedus, uždengiame sandariai, verdame 60 minučių, skaitant pradžią, nuo užvirimo.
2 Pasiruošiame maždaug trijų litrų talpos norimo dydžio slovikėlių ir dangtelių. Atidengus puodą, mėsą gerai išmaišome, kad truputį sukristų bei sudedame į slovikėlius, uždengiame dangteliais (bet neužsukame), dedame į skardą, kišame į orkaitę bei pakaitiname, kol matysis, kad kyla burbuliukai aukštyn, tada ištraukiame ir sandariai užsukiame dangtelius. Skanaujame!