Mėsos konservai

Mėsos koncervai – labai gardus patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal pateiktą receptą.

Ingredientai
  • jautiena be kaulo: 1 kilogramo
  • kiaulienos mentė be kaulo: 2 kilogramų
  • vanduo: 500 mililitrų
  • rupi druska: 35 gramų
  • česnakas: 6-7 didelių skiltelių
  • 5 pipirų mišinys: 1 nubraukto šaukštelio
  • kvep. pipirų žirneliai: ~15
  • lauro lapeliai: 6-7
Recepto instrukcijos
Pradžioje mėsas supjaustome 3-4 centimetrų kubeliais, sudedame į kiaurasamtį, nuplauname po tekančiu vandeniu, sudedame į greitpuodį, supilame vandenį, sudedame visus išvardintus priedus, uždengiame sandariai, verdame 60 minučių, skaitant pradžią, nuo užvirimo.
 
Pasiruošiame maždaug trijų litrų talpos norimo dydžio slovikėlių ir dangtelių. Atidengus puodą, mėsą gerai išmaišome, kad truputį sukristų bei sudedame į slovikėlius, uždengiame dangteliais (bet neužsukame), dedame į skardą, kišame į orkaitę bei pakaitiname, kol matysis, kad kyla burbuliukai aukštyn, tada ištraukiame ir sandariai užsukiame dangtelius. Skanaujame!