Troškinys „Čenakai puode“

  • kiauliena: 1 kilogramo
  • svogūnai: 2
  • morkos: 2 (didelės)
  • trinti konservuoti pomidorai: 1 indelio (naudojau 370 ml su Čili)
  • bulvės: 10 didesnių
  • malti lauro lapai
  • paprikos milteliai
  • malti juodieji pipirai
  • šviežios petražolės
  • vanduo

1. Iš pradžių mėsą supjaustykite mažais gabalėliukais, apkepinkite ją sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje ant didelės ugnies, pabarstykite pipirais, lauro lapais ir paprika. Apkepus mėsai dėkite ją į didesnį puodą, užpilkite pomidorais bei dviem puodeliais vandens, uždenkite ir palikite pasitroškinti keliolikai minučių.
 
2. Per tą laiką susipjaustykite svogūnus ir morkas. Sudėkite į puodą. Bulves supjaustykite stambiau nei mėsą, maždaug trigubai. Sumeskite bulves į troškinį, jei reikia įpilkite dar šiek tiek vandens, kai užverda sumažinkite ugnį bei virkite ant mažos ugnies kol bulvės išvirs. Prieš bebaigiant virti įdėkite petražolių.
 
3. Lėkštėje, jeigu norisi, galite paskaninti su grietine. Skanaukite!