,,Išbandžiau picas daugelyje picerijų visoje Lietuvoje, tačiau tokios, kokios noriu aš, taip ir neradau, todėl nusprendžiau atidaryti savo piceriją – picų vagonėlį“, – sako Raseiniuose gyvenantis italas Roberto.
Pirmą kartą į Lietuvą jis atvyko prieš 11 metų atostogų. Mūsų šalis jam paliko malonų įspūdį, patiko ir Raseiniai, nes čia ramu, nėra didelio chaoso, didmiesčio šurmulio, be to – tai miestelis, kuriame gimė ir užaugo jo žmona Živilė.
Pasak Roberto, Italijoje virėjo specialybė labai populiari, tad dar mokyklos laikais nusprendė perprasti šios profesijos paslaptis. Žinoma, vėliau sekė ir picų kepėjo kursai, darbo patirtis įvairiuose viešbučiuose, restoranuose. „20 metų dirbu šioje sferoje. Pradėjau nuo žemiausio rango ir galiausiai tapau virtuvės šefu, vadovaujančiu grupei žmonių, tačiau picerija mane žavėjo labiau. Seniai svajojau turėti savo piceriją, – dalijosi mintimis Roberto, – galbūt todėl, kad mano tėtis tokią turėjo, o jis nuo vaikystės man buvo autoritetu, į kurį norėjau lygiuotis.“
Roberto po 10 metų pažinties su dabar jau žmona Živile susilaukė sūnaus. Pirmagimio atėjimas į šį pasaulį ,,privertė“ įgyvendinti seną svajonę. 2021-ųjų birželio pabaigoje Raseiniuose startavo picerija ,,Picasa“, kur galima paskanauti tikro itališko skonio picų. „Įsikūrėme Raseinių miesto turgaus aikštėje, kad visiems būtų lengva mus rasti, – pabrėžė Roberto. – Mano tikslas – perteikti itališką skonį, atskleisti itališką picų kepimo ir valgymo kultūrą, todėl niekada nesiūlau jokio majonezinio padažo. Italijoje tokio nenaudojame valgant picą. Mūsų picerijoje galima picą pagardinti tik aštriu arba česnakiniu ypač tyru alyvuogių aliejumi.“
Itališkos picerijos įkūrėjas gan dažnai sulaukia klausimo, ką reiškia pavadinimas ,,Picasa“. Kaip jis sako, pavadinimo idėja kilo labai paprastai: itališkas žodis ,,casa“ išvertus į Lietuvių kalbą reiškia ,,namas“, o ,,pi“ – nuo žodžio ,,pizza“, taigi išvertus – ,,Picų namas“. Šiuo metu tai tik nedidelis namelis ant ratų, tačiau raseiniškiu tapusio italo svajonės dar nesibaigė. Jis tiki, kad kažkada tikrove taps ir kiti planai bei lūkesčiai.
,,Picasa“ savo klientams siūlo picas iš itališkų produktų, kurių Roberto stengiasi rasti vis daugiau ir daugiau. Į klausimą, kodėl picerija nedirba ištisą savaitę, o tik penkias dienas, picerijos šeimininkas atsako, kad bent vieną laisvadienį nori skirti šeimai, o kita diena reikalinga apsipirkti, surasti tinkamų produktų. „Kiekvieną daržovę, kiekvieną kumpelį, sūrį ir kitus produktus renku pats labai atsakingai, – šypsosi pašnekovas. – Džiaugiuosi, kad mūsų klientai įvertina mūsų produktų šviežumą ir kokybę. Siekiame pateisinti klientų lūkesčius, tad galime pagaminti picą pagal kiekvieno fantaziją – lankytojams siūlome patiems susikomplektuoti ingredientus, o kas nenori fantazuoti, siūlome pagal mūsų receptus pagamintas picas: ,, Raseiniai“, ,,Lietuva“, ,,Italija“, ,,Klaipėda“, ,,Picasa“, ,,Vasara“ bei kiekvieną mėnesį vis kitokią – Mėnesio picą.
Dar neragavote tikros itališkos picos Raseiniuose? „Picasa“ laukia jūsų Raseinių miesto turgaus aikštėje.
Darbo laikas:
Pirmadienis: 16-20 val.
Antradienis : nedirba
Trečiadienis: nedirba
Ketvirtadienis: 16-20 val.
Penktadienis: 11-20 val.
Šeštadienis: 11-20 val.
Sekmadienis: 11-20 val.
Labai džiaugiuosi, kad jūs Raseiniuose. Linkiu jums sėkmės. Mano šeimai jūsų pica labai patiko?