Purūs faršo kotletukai su ryžais – be miltų ir džiūvėsėlių

Paprasta, labai skanu! Kotletukai labai sultingi ir minkštutėliai, juos kepti galite iš mėgstamo faršo ar jų mišinio ar net maltos kalakutienos arba vištienos. Šie kotletukai taip pat labai skanūs ir ne kepti, o patroškinti. Tik jeigu troškinsite, ryžius geriau dėkite truputį nepervirtus. Kepamiems kotletukams ryžiau labiau tinka minkštesni.

 
INGREDIENTAI:
 PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
 
500 gramų faršo
1 stiklinė ryžių (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų (nedidelės)
1 šaukštas grietinės (arba jogurto)
šiek tiek prieskonių mėsai
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1.
Svogūną susmulkinti, morką sutarkuoti ir viską apkepinti.
2.
Faršą maišyti su virtais ryžiais, kepintomis daržovėmis, grietine (arba jogurto), prieskoniais, įspausti česnako. Pagardinti druska ir pipirais bei gerai išmaišyti (aš išminkau rankomis). Jeigu turite laiko, galite leisti šiai masei pusvalandį ar valandėlę pastovėti šaldytuve (arba net pasiruošti iš vakaro), tada kotletukus bus labai lengva formuoti. Bet galima kepti ir iš karto.
3.
Formuokite kotletukus ir kepkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.