Omletas kaip darželyje: kaip tokį pagaminti namų sąlygomis

Ar tu prisimeni omletą, kurį valgydavai vaikų darželyje? Tokį purų, su paskrudusia plutele…

Pradėsime nuo to, kad į omletą nereikia dėti nei miltų, nei sodos, patiekalo sėkmė priklauso nuo teisingo pieno ir kiaušinių santykio (50ml pieno- 1 kiaušinis). Kuo didesnė porcija, tuo tirštesnis bus omletas.

 

Ingredientai

  • 10 kiaušinių
  • 0,5 l pieno
  • 1 š.druskos
  • 1 š. sviesto (formos ištepimui)
  • 60 g sviesto

GAMINIMAS

1. Į gilų dubenį supilk pieną. Sudėk druską ir kiaušinius.

2. Plakti masės nereikia, tik išmaišyti.

3. Formą su aukštais krašteliais ištepk sviestu ir ten pilk pasigamintą masę. Indas turi būti užpildytas ne daugiau kaip 2/3.

4. Įdėk formą į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 30 minučių. Pirmas 20 minučių jokiu būdu neatidarinėk orkaitės durelių!

5. Ant paruošto omleto uždėl gabalėlį sviesti ir pjaustyk porcijomis.

Jei paruoštas omletas šiek tiek sukrito, nesijaudink, juk įprastos orkaitės temperatūra ne visada būna vienodą. Beje, štai dar viena paslaptis: vaikų darželiuose omletas taip pat sukrenta, tik dėl didelių apimčių ir virtuoziško supjaustymo virėjams pavyksta paslėpti šį faktą!

Jei nori iškepti aukštesnį omletą, tiesiog paimk mažesnę, bet aukštesnę formą. Gero apetito!