Naminis majonezas, labai paprasta, 5 minuciu darbas

Jau 8 metai kaip nevalgom pirktinio majonezo, tai yra, po to karto, kai atradau receptą senoviškoje knygoj.

Labai paprasta, 5 minučių darbas.

Reikės:

3 kiaušinių tryniu (nevirtu),

1 arbatinio šaukštelio garstyčių (geru gražios spalvos),

apie 300 ml aliejaus(priklauso nuo tryniu dydžio, gali reikėti truputi daugiau),

100 g grietinės,

100g natūralaus lieso jogurto,

1 arb. šaukštelio cukraus,

acto,

druskos,

prieskoniu, jei norite(petražolių, česnaku, pipiru).

Kiaušinių trynius sudėti į dubenėlį, supilti cukrų ir įdėti garstyčių. Plakti plaktuvu mažu greičiu, vis po truputi pilant aliejaus. Masė pradės tirštėti, sutirštės taip, kad raitysis bangelėms. Tada įpilti acto, kiek įpilsite, tokio rūgštumo ir bus. Man užtenka pora arbatiniu šaukšteliu. Vėl plakti, kol mase truputi pabals. Sudėti grietine, jogurtą ir vėl išplakti, palei skoni įdėti druskos ir prieskoniu.

Gaunasi neriebus majonezas, apie 600 ml. Skanaus.

Daug kas domisi, kiek laikosi. šaldytuve 2 savaites išlaikom, nes ilgiau nepavyksta, suvalgom.