Makaronai su tunu ir žirneliais: kas paragauja – prašo recepto

m

Nepatikėsite, kol patys neišbandysite, kad vos per 10 minučių galite paruošti labai skanų ir sveiką patiekalą – makaronus su tunu. O pagardinę juos žaliaisiais žirneliais į virtuvę įsileisite skaisčios žalumos! Žirneliai patiekalui suteikia ypatingo lengvumo ir gaivos.

Tiesiog nuostabus patiekalas, kurio recepto iškart paprašo visi, kas jo paragauja.   Makaronai su tunu ir žaliaisiais ir žirneliais

Reikės (maždaug 3-4 porcijoms):

250 g mėgstamos formos makaronų – tinka spagečiai, „linguine“, vamzdeliai, kaspinėliai ir pan.;  

indelio aliejuje konservuoto tuno (ne savo sultyse, o aliejuje);

vidutinio svogūno;

kelių skiltelių česnako;

200 ml grietinėlės;

kelių saujų šaldytų žaliųjų žirnelių (konservuoti netinka). 

Dėkite virti makaronus pagal instrukciją. Kol jie virs, paruošite padažą.

Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, kai taps permatomi, suberkite smulkintus česnakus ir kepkite dar minutę. 

Supilkite konservuotą tuną, grietinėlę, druskos, citrinpipirių, išmaišykite, užvirkite ir galiausiai suberkite žirnelius. Kai jie sušils, padažas paruoštas.  

Į lėkštę dėkite išvirtus makaronus ir užpilkite padažu. Arba makaronus supilkite į puodelį, kuriame virė padažas ir sumaišykite.

Skanaus! Ir perduokite receptą kitiems!

Skaitykite daugiau: www.lrytas.lt