Grybų guliašas

  • Ingredientai

    • švieži grybai: 500 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnų laiškai: ryšulėlio
    • mėgiami prieskoniai
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto

    Padažui:

    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • vištienos sultinys: 200-250 mililitrų
     Recepto instrukcijos
    • 1.Padažo gaminimas: Pradžioje į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų bei dėkite sviestą.
    • 2.Tuomet sviestui ištirpus nuolat maišant po truputį berkite miltus. Kai pasidarys tirštoka masė bei toliau vis maišant pilkite po truputį karštą sultinį. Maišykite kol gausite vientisą masę. Tai reiškia, kad padažas paruoštas.
    • 3.Guliašo gaminimas: Pradžiai išvirkite grybus.
    • 4.Tuomet į įkaitiną keptuvę pilkite aliejų, dėkite sviestą bei palaukite, kol jis ištirps. Sudėkite virtus grybus bei juos kelias minutes apkepkite.
    • 5.Tada dėkite stambiai sutarkuotas morkas bei dar pakepkite maždaug 2-3 minutes. Paskui dėkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus bei dar kepkite apie 2-3 minutes.
    • 6.Pabaigai sudėkite smulkintą česnaką, prieskonius, supilkite citrinos sultis bei patroškinkite maždaug 2 minutes. Užpilkite viską padažu bei gerai išmaišykite. Skanaukite!