Geriausias vytintos mėsos receptas: mėsa ir sultinga, ir skani, ir prieskoniai parinkti puikiai!

Visiems mėsos užkandžių mėgėjams mes papasakosime, kaip namuose galite pasigamintivytintą kiaulieną. Mėsa tikrai labai skani!

Vytinta kiauliena
Kad mėsa pjovime atrodytų gražiai ir neuždžiūtų, vytinimui geriausiai tinka kiaulienos sprandinė. Šis receptas yra skirtas kantriems gurmanams, tačiau rezultatas yra to vertas: šeimoje niekas neliks abejingas šiam delikatesui!

SUDĖTIS MARINUOTAI MĖSAI
• 2,5 kg kiaulienos
• 500 g druskos
• 2 a. š. juodųjų pipirų
• 10 kvepiančiųjų pipirų žirnelių
• 10 gvazdikėlių
• 5 laurų lapų

SUDĖTIS RAUDONAM PIKANTIŠKAM PABARSTUI
• 3 v. š. sausas adžikos
• 0,5 a. š. maltos kalendros
• 2 v. š. paprikos
• 1 v. š. juodųjų pipirų

SUDĖTIS ŽALIAM PIKANTIŠKAM PABARSTUI
• 4 v. š. mišinio (žalieji pipirai, juodieji pipirai, kalendra, džiovinti česnakai, estragonas, kmynai, bazilikas).
• 0,5 a. š. džiovintų česnakų
• 1 v. š. mairūno

PARUOŠIMAS

1. Marinato paruošimui paimti vandens. Užpilti vandenį ant paruoštos mėsos taip, kad vanduo pilnai uždengtų mėsą, tuomet viską įpilti į atskirą puodą.
2. Vienam litrui vandens reikia 4-5 v. š. druskos su kaupu. Įberti pipirų žirnelių, gvazdikėlių, įdėti laurų lapų ir viską užvirti. Perkošti marinatą ir palikti, kad atvėstų.
3. Įdėti mėsą į indą, kuriame ji bus marinuojamas, ir užpilti atvėsintu marinatu. Prispausti dubenėliu ir pastatyti į šaldytuvą 3 dienas.

 4. Išimti mėsą iš marinato (ji bus žymiai sunkesnė), išdžiovinti ant popierinio rankšluosčio ir uždėti svorį porai valandų, kad išbėgtų skystis.

5. Paruošti pabarstymui prieskonius. Prieskonių rinkinį galima keisti, atsižvelgiant į savo skonį, bet aukščiau nurodyti prieskoniai man labiausiai patinka.

6. Mėsą padalinti į dvi dalis, pabarstyti prieskoniais ir suvynioti į marlę. Įdėti į uždarą indą ir pastatyti į šaldytuvą 7 dienoms.

7. Po savaitės mėsą išimti, pabarstyti likusiais prieskoniais, pakeisti marlę į sausą. Gautus mėsos gabaliukus standžiai surišti virvele, suteikiant jiems gražią formą.

8. Pakabinti mėsos gabaliukus vėdinamoje, vėsioje ir sausoje vietoje (jei turite vietos šaldytuve, mėsą galima laikyti šaldytuve) 3-4 savaitėms. Kuo ilgiau, tuo skaniau. Tie, kurie turi elektrinę džiovyklą, gali ja naudotis.

Po savaitės, nepamirškite sau įsipilti taurę sauso raudono vyno, pasipjaustyti mėsos ir mėgautis skaniu naminiu produktu!

Šiuo receptu tikrai verta pasidalinti su savo draugais!