Čeburekai, skanesni nei čeburekinėje

Mėgstate čeburekus? Išsikepkite jų pagal šį receptą, ir daugiau niekada nebenorėsite jų pirkti.

Čeburekai

Reikalingi produktai Tešlai:

150 ml vandens,

400 g miltų,

2 v. š. aliejaus,

2 v. š. degtinės,

1 kiaušinio, žiupsnelio druskos.

Įdarui:

300 g faršo,

1 didelio svogūno, pipirų, druskos,

50~70 ml vandens (sultinio) – kiekis priklauso nuo mėsos.

Ruošiame tešlą. Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę, suberti druską, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, degtinę, vandenį, viską sumaišyti ir užminkyti tešlą. Gali prireikti šiek tiek daugiau miltų – priklauso nuo naudojamų miltų rūšies. Tešla turi būti elastinga.

Pagamintą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 val.

Ruošiame įdarą. Į faršą dedame smulkiai pjaustytą svogūną, beriame pipirus, druską, pilame vandenį arba sultinį, viską išmaišome.

Išėmę iš šaldytuvo tešlą pasidaliname į 17-20 rutuliukų, plonai iškočiojame, dedame įdaro ir gaminame čeburekus.

Verdame riebaluose virš vidutinės ugnies iš abiejų pusių.