Česnakinė kaukazietiška sriuba: žvarbią dieną nėra nieko geriau

O.Kudopčenkės nuotr.

Pripažinkime – juk kai lauke šalta, taip norisi šiltos garuojančios sriubos.

Chašlama sriuba – tai kaukazietiškas patiekalas, pagardintas gausybe česnako. O jis tikrai pravers dabar, kai už lango toks žvarbus oras.

Chašlama sriuba

Reikalingi produktai:

500 g kiaulienos sprandinės,

250 g česnako (mažinti negalima!),

2 morkos,

4 bulvės,

1 paprika,

2 svogūnai, keli lauro lapai,

50 ml aliejaus,

druska, pipirai,

3 šaukštai pomidorų padažo,

vanduo.

Mėsą marinuojame, kaip kam patinka. Aš paprastai naudoju druską, pipirus, kario prieskonius.

Nusivalome visas daržoves, susmulkiname.

Į puodą pilame aliejų, įkaitiname, tuomet dedame smulkintą mėsą, vis maišome, šalia suberiame svogūnus. Kepiname, kol šiek tiek apskrunda, tuomet suberiame likusias daržoves (išskyrus česnaką), prieskonius, pilame vandens, tik tiek, kad apsemtų viską.

Permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 20 min. Dangčio neatidarinėti!

Po 20 min. sriubą pagardinti keliais šaukštais pomidorų padažo, suberti česnako skilteles, permaišyti ir dar uždengus troškinti apie 20 min.