Antradienį susidarys palankios sąlygos smarkioms liūtims formuotis

Matydami orų situacijos vystymosi vingius, mes vėl priversti kalbėti apie kai ką orų srityje, kas gali atnešti žinių, kurios ir geros, ir nelabai. Esmė ta, kad antradienį susidarys palankios sąlygos smarkioms liūtims formuotis, o popietę ir vakare prie jų prisidės dar ir smarkūs vėjai. Kaip jau yra tapę tradicija – svarbiausi dalykai kuriuose reikia žinoti:

– Smarkių liūčių antradienį galima tikėtis VISOJE Lietuvoje VISĄ dieną, tik vakariniuose rajonuose jų tikimybė didesnė pirmoje dienos pusėje, o kitur – popietę ir vakaro valandomis.

– Dėl to, kad vakariniuose rajonuose (melsva teritorija) oras prastai įšils, intensyvių perkūnijų ir škvalinių vėjų nenumatoma. Vis dėlto DIDESNĖJE ŠALIES DALYJE popietę ir vakare kartu su smarkiomis liūtimis galimi vėjo gūsiai iki 15-20 m/s, o vietomis ir daugiau.

– Palankiausios sąlygos popietinėms ir vakaro audroms kilti bus pietrytinėje šalies dalyje (pažymėta raudonai). Čia smarkūs vėjai ir liūtys galimi daug kur

– Situacija sudėtinga dėl kai kurių faktorių (pvz dieninio įšilimo ir atmosferos nestabilumo), todėl vertėtų sekti naujausią informaciją.

Prisiminkite kaip elgtis liūčių, perkūnijų, smarkių vėtrų metu, jei pasitaikys geriau nevažiuokite per užsemtas gatves.

Šaltinis: Orai ir klimatas Lietuvoje