2019-ieji ateina su trenksmu: ekspertai perspėja, ko tikėtis iš tikrųjų

Artėja rinkimų ir krizės metai – tokius pasvarstymus apie artėjančius 2019-uosius jau kurį laiką girdime sklandant viešojoje erdvėje. Tačiau kokie jie bus ir ar tikrai spręsdami svarbiausius politinius klausimus – besirinkdami ir savivaldą, ir prezidentą – turėsime veržtis diržus?

O gal ne tiek veršimės diržus, kiek eisime į gatves reikalaudami geresnių sąlygų? Nes būtent tai, kad galime ir drįstame eiti į gatves, parodė 2018-ieji. Šįmet mitingavo ir medikai, ir Vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisas nepalaikantys piliečiai, ir mokytojai. Mitingavo ir Seimo sprendimu dėl Mindaugo Basčio apkaltos nepatenkinti piliečiai.

2019-ieji politikos padangėje bus dar neramesni – laukia treji rinkimai: savivaldos, prezidento ir Europos parlamento. „Partijos matuosis savo raumenis“, – sako politologė Rima Urbonaitė.

O ekonomikos srityje, anot ekonomisto, turėtume vadovautis šaltu protu. Ekonomistas Žygimantas Mauricas teigė, kad 2008-ųjų scenarijus 2019-aisiais tikrai nepasikartos. Esą sulėtės ekonomikos kilimas, tačiau Lietuvos pasirengimą tam jis vertina teigiamai, todėl esą į savo finansus teks žvelgti realiau, o ne optimistiškiau, tačiau diržų veržtis bent jau iki metų neturėtų prireikti.

Rinkimai parodys, kas yra kas

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/2019-ieji-ateina-su-trenksmu-ekspertai-perspeja-ko-tiketis-is-tikruju.d?id=79984747