Mitybos specialistė atskleidė, kaip maisto gamintojai mulkina žmones

Diplomuota maisto technologė, mitybos, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė Raminta Bogušienė pripažįsta visuomet norėjusi gyvenimą sieti su maistu, sveika gyvensena, ir jau nuo dešimtos klasės žinojusi, kokią profesiją rinksis. Tačiau pirmaisiais darbo metais jauna specialistė sulaukė šalto dušo, o tai paskatino dar kartą apsvarstyti profesinį kelią.

„Daug metų dirbau maisto pramonėje. Niekaip negalėjau susitaikyti su mintimi, kodėl mus, maisto technologus, rengia gaminti maistą, kurį sveikatos specialistai įvardija kaip sveikatai nepalankų. Kodėl aš, kaip maisto technologė, turiu kurti maistą iš nebūtinai kokybiškiausių žaliavų, kodėl turiu gaminti maistą, kurio žmogus suvalgytų vis daugiau ir daugiau, nors nebūtinai organizmui jo reikėtų.

Sveikatos specialistai sako, kad maistas, kuriame yra daug druskos, cukraus, nepalankių sveikatai riebalų, bet nėra vitaminų, mineralinių ir skaidulinių medžiagų, yra nepalankus žmonių sveikatai. Tad kilo klausimas, kodėl turiu kurti tokį maistą“, – savo karjeros pradžią prisimena specialistė.

Skaitykite daugiau: https://sveikata.lrytas.lt/gyvenu-sveikai/2018/01/20/news/mitybos-specialiste-atskleide-kaip-maisto-gamintojai-mulkina-zmones-4335807/?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy