Tadas Ambrozaitis – konkurso „Balta pasaka“ nugalėtojas

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Lietuvos dailės ugdytojų draugija ketvirtus metus iš eilės organizuoja žiemiškai jaukų respublikinį piešinių konkursą „Balta pasaka“. Konkurse moksleiviai skatinami pasirinkti mėgstamą piešimo priemonę (guašą, akvarelę, tušą, kreideles ar kt.), duoti galios vaizduotei ir kūrybiškai atskleisti baltos pasakos temą.

Konkurso organizatoriai sulaukė beveik 1000 darbų iš visos Lietuvos. Buvo atrinkta 42 laureatų piešiniai, kurie eksponuojami Lietuvos vaikų ir jaunimo centre Vilniuje.

Gruodžio 10 dieną Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyko žiemiškai jaukaus respublikinio piešinių konkurso „Balta pasaka“ darbų parodos atidarymo šventė, į kurią buvo pakviesti konkurse dalyvavę moksleiviai kartu su pedagogais.

Šiame konkurse dalyvavo ir 4 Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos mažieji kūrėjai. Jaunasis menininkas Tadas Ambrozaitis tapo laureatu 11-14 metų amžiaus grupėje. Jo kūrinys “Kalėdų rytas“ pateko į geriausiųjų dešimtuką. Tadui buvo įteiktas laureato diplomas ir konkurso organizatorių dovana. Padėkos už kūrybiškumą įteiktos trims mažosioms dailininkėms: Agnieškai Aukštakytei, Augustei Danieliūtei ir Liepai Juškaitei.

Dėkojame Raseinių kultūros centro administracijai už galimybę dalyvauti laureatų apdovanojimų šventėje.

                      Norime pasidžiaugti ir pasveikinti Tadą Ambrozaitį, kurio piešinys „Kalėdų rytas“  eksponuojamas geriausiųjų respublikinio konkurso „Balta pasaka“ laureatų kūrinių parodoje Vilniuje.

Teksto ir nuotraukų autorė: RRKC studijos (dailės) vadovė Dalia Rapalytė