A. Verygos pašonėje naujas skandalas: kas slypi už pigesnių vaistų pažadų, domisi ir agentai

Aiškėja, kad prieš rinkimus pigesniais kompensuojamaisiais vaistais rinkėjus bandę suvilioti valdantieji galėjo ne tik prakiurdyti biudžetą, bet ir atverti naujų landų dar labiau pelnytis farmacininkams.

Garsiai ir ilgai trimituotas valstiečių sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos karas su esą išpūstomis kompensuojamųjų vaistų kainomis, atrodo, gali baigtis dar viena farmacininkų pergale.

Ima aiškėti, kad A.Veryga šaudė pro šalį, o tuo pat metu sparčiai seko Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšos kompensuojamiesiems vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms.

Nemaža dalis neplanuotų PSDF lėšų galėjo nubyrėti į stambių farmacijos kompanijų kišenes. Tiesa, vaistų tiekėjams paliktas landas jau užčiuopė ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, STT agentų žvilgsniai krypsta ir į sveikatos apsaugos ministro aplinką, kurią prieš kelerius metus drebino skandalas dėl nedeklaruotų ryšių su farmacijos verslo atstovais.

Nurimus triukšmui šių verslininkų pajamos už kompensuojamuosius vaistus šovė į iki šiol neregėtas aukštumas.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2019/06/20/news/vaistu-kainu-kare-a-veryga-saude-pro-sali-naujai-atvertas-landas-uzciuope-ir-stt-10814744/?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy