Dubysos regioninio parko lankytojų centro sienos stiebiasi su pavasario žaluma

Dubysos regioninio parko lankytojų centro darbai Kaulakių kaime Dubysos g. 2 jau finišo tiesiojoje. Vasarai baigiantis pastatas visiškai įgis projekto autorių užmačias, liks teritorijos tvarkymo darbai ir ekspozicijos projektavimas bei įrengimas.

Dubysos regioninio parko lankytojų centro įrengimo darbus vykdo UAB „Projektas KARMA“, pasirašiusi darbų sutartį su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos. Sutartis finansuojama 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 5 prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ priemonės Nr. 05.4.1 – APVA-V-016 „saugomų teritorijų ir valstybinės reikšmės parkų tvarkymas, pritaikymas lankymui“ projekto „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I)“ lėšomis.

Lankytojų centre bus moderni ekspozicija, supažindinanti su parko gamtos ir kultūros vertybėmis, erdvės parodoms, edukacijoms, konferencijoms rengti, taip pat darbo kabinetai. Mokytojai turės galimybes vesti gamtos mokslų ir integruotas pamokas. Pažintis su parko steigimo tikslais ir vertybėmis turėtų skatinti aplinkosauginį, gamtosauginį pažinimą, lankytojai centre atras naujų žinių ir patirčių, kviečiančių žengti į gamtą ir suprasti ją.

Centre dirbs Dubysos regioninio parko specialistai, šiuo metu administracines paslaugas teikiantys Raseiniuose, Jurbarko g. 5. Studentams, lankytojams, prieš leidžiantis į žygius ar ekskursijas regioniniame parke, pravartu gauti specialių, gal ir „gurmaniškių“ žinių apie fauną ir florą, gilaus Dubysos upės slėnio kraštovaizdį ir jo formavimąsi, žmogaus veiklos ir gamtos ciklų gyvavimo santarvę, kuri užtikrino Dubysos slėnio vaizdą, kokį jį matome dabar.

Dubysos regioninio parko direkcijos informacija,

vyr. specialistė L. Pečkaitienė, tel. 8 614 13 388

Šaltinis: Raseinių rajono savivaldybė