Reguliariojo sezono finiše Raseinių „Raseiniai“ pergalė ir atkrintamųjų varžybų dėlionė

Nuotr. Vytalius Judickas, savaitraštis Alio Raseiniai

Štai ir viskas. Šį savaitgalį daugiau nei keturis mėnesius trukęs Regionų krepšinio lygos (RKL) reguliarusis sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Tiesa, sekmadienį ir antradienį dar vyks po vienerias A ir B diviziono rungtynes, tačiau jose spręsis tik kelių komandų turnyro rikiuotėje užimamos vietos.

Tuo tarpu visos likusios čempionato dalyvės jau žino savo ateitį – dvi komandos Vytauto Didžiojo universitetas ir „Jonava-2“ prarado vietą A divizione, dalis kolektyvų tiesiog baigė savo pasirodymą ir gali ruoštis kitam sezonui, o likusios 36 ekipos ruošiasi intriguojančioms atkrintamųjų kovoms.

SAVAITĖS RUNGTYNĖS. Fantastišku stiliumi tiesioginį bilietą į RKL ketvirtfinalį, o tuo pačiu ir į kitą savaitgalį Raseiniuose vyksiantį „TOPsport“ taurės turnyrą išplėšė LCC tarptautinio universiteto (20-10) komanda, kuri penktadienio vakarą svečiuose patiesė ne ką kitą, o vieną iš turnyro lyderių Kauno r. „Omegos“ (25-5) ekipą.

Norėdami užsitikrinti ketvirtąją poziciją reguliariajame sezone ir savo aikštės pranašumą ketvirtfinalyje studentai savaitgalį turėjo pasiekti bent vieną pergalę. Tiesa, daugelis tikėjosi, jog tą jiems pavyks padaryti šeštadienio dvikovoje su „Kelmės“ (14-16) komanda.

Vis tik, kovingieji Mariaus Tamolio auklėtiniai savo žodį tarė jau penktadienį. Nors dvikovos pradžioje iniciatyvą savo rankose laikė „Omegos“ ekipa, tačiau galingą spurtą antrajame ketvirtyje suorganizavę LCC krepšininkai pasiuntė varžovus į lengvą nokdauną ir dvikovos pusiaukelėje jau mėgavosi dviženkle persvara (51:41).

Antroje susitikimo dalyje „Omegos“ kariai bandė kilti į mūšį bei užkūrė tikrą pirtį varžovams, visgi M.Tamolio auklėtiniai sugebėjo atlaikyti išbandymus ugnimi, išsaugojo įgytą persvarą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė įspūdingą pergalę rezultatu 97:86.

ĮSPŪDINGAS FINIŠAS. Pirmajame rate itin kuklius rezultatus demonstravusi ir ties raudonąją riba, reiškiančia sugrįžimą į B divizioną balansavusi „Kelmės“ komanda po Naujųjų metų pasipildė keletu žaidėjų, pakilo ant kojų ir įspūdingu finišu pabaigusi pirmąjį varžybų etapą į atkrintamąsias žengia iš 9 turnyro rikiuotės vietos.

Penktadienio vakarą „Kelmės“ ekipa 70:67 įrodė savo pranašumą prieš Panevėžio „Bangenės-Aiveros“ komandą, o šeštadienį, gana netikėtai rezultatu 84:77 palaužė „LCC tarptautinio universiteto“ studentus ir reguliarųjį sezoną baigė iškovodami šešias pergales iš eilės.

Žinoma, tokią „Kelmės“ ekipos formą galima vertinti dvejopai, nes per pastarąsias tris savaites buvo žaista su įvairaus kalibro varžovams. Kita vertus, toks finišas žemaičių kolektyvą tikrai įkvėps, tad Tomo Savicko auklėtiniai bus tikrai neparankus varžovas aštuntfinalyje jų laukiančiai „Kretingos“ (16-14) ekipai.

SAVAM STILIUJE. Nors „Jurbarko“ (20-6) komanda pirmąjį varžybų etapą baigė iškovodama net šešias pergales iš eilės ir būdama vienvalde B diviziono A grupės lydere, tačiau nežinia ar tai turėtų guosti jos fanus.

Savotišką savą intriguojančių rungtynių stilių atradę jurbarkiečiai penktadienį savo aikštėje 87:84 įveikė Gargždų SC-„Led Head“ (9-13) atstovus, o šeštadienį tik dvikovos pabaigoje rezultatu 69:67 įrodė savo pranašumą prieš Radviliškio „Radviliškio-ŠSPC“ (14-8) ekipą.

Viena vertus, dabar suvalkiečiai praleis vieną etapą, o per laisvą savaitę galės išsilaižyti žaizdas ir surengti papildomą treniruotę. Kita vertus, pastarosios šešerios rungtynės buvo laimėtos vidutine 2,6 taško persvara, tad sėkmės rezervai gali būti jau išnaudoti.

PATENKINTI. Tik šiame sezone RKL A divizione debiutavę Šilalės „Lūšies“ (17-13) krepšininkai turėtų likti patenkinti savo pasirodymu reguliariajame sezone.

Penktadienio vakarą „Lūšys“ rezultatu 75:65 sugebėjo įveikti „Kretingos“ krepšininkus, o šeštadienį Šilalės atstovai 104:82nepasigailėjo Marijampolės „Sūduvos-Mantigos-2“ (11-18) komandos ir pirmąjį varžybų etapą baigė iškovodami tris pergales iš eilės.

Nepriekaištingas finišas leido žemaičiams įsitvirtinti šeštojoje turnyro rikiuotės vietoje ir įgyti savo aikštės pranašumą aštuntfinalio etape, kuriame „Lūšies“ vyrai bandys įveikti Akmenės SC-„Gruditos“ (12-18) komandos pasipriešinimą.

Beje, nepaisant sekmadienį vyksiančių rungtynių baigties, pralaimėjimą patyręs Marijampolės jaunimas prarado bet kokias viltis patekti tarp 12 stipriausių RKL ekipų ir varžytis atkrintamosiose varžybose.

PUOŠMENA. Tikra savaitgalio puošmena tapo B diviziono B grupės lyderių „Užpalių“ (21-5) ir Vilkaviškio „Perlo“ (24-2) krepšininkų dvikova.

Iki šių rungtynių „Užpalių“ garbę ginantys krepšininkai buvo iškovoję 11 pergalių iš eilės, tuo tarpu suvalkiečiai – džiaugėsi 15 pergalių serija, tad dar prieš rungtynes buvo aišku, jog salėje susirinkę žiūrovai išvys įspūdingą akistatą.

Taip ir buvo. Nors susitikimą geriau pradėjo svečiuose žaidusi „Perlo“ ekipa, tačiau vėliau „Užpalių“ atstovai perėmė iniciatyvą ir didžiąją dvikovos dalį pirmavo dviženkle persvara.

Tačiau, kuomet jau atrodė, kad Utenos daugiafunkciniame sporto centre susirinkusi publika gali pradėti dainuoti pergalės dainas viskas apsivertė aukštyn kojom.

Lemiamo kėlinuko viduryje „Užpalių“ ekipa turėjo apčiuopiamą 11 taškų pranašumą (72:61). Tačiau tuomet svečiai surengė įspūdingą spurtą 14:4 po kurio apkarpė turėtą deficitą iki minimumo (75:76).

Nors kamuolį kontroliavo aikštės šeimininkai, tačiau per likusias 35 sek. jie net du kartus suklydo, tuo tarpu dvitaškį ir baudos metimą pelnę Vilkaviškio atstovai svarbiausiu rungtynių momentu išsiveržė į priekį ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė fantastišką pergalę rezultatu 78:76.

FORMALUMAI. Žiūrint į turnyro rikiuotę atrodė, jog Panevėžio „Bangenės-Aiveros“ komandai dvikovoje su Vytauto Didžiojo universiteto (6-24) studentais tereikia sutvarkyti formalumus. Vis tik, šių rungtynių vertė buvo gerokai didesnė, nes jose sprendėsi ar panevėžiečiai įšoks į nuriedantį atkrintamųjų traukinį.

Išbandymą ugnimi „Bangenės-Aiveros“ ekipa atlaikė nepriekaištingai – savo aikštėje žaidę Panevėžio atstovai visą susitikimo laiką kontroliavo rungtynių eigą, o jas baigę galingu spurtu 24:4 šventė lengvą, tačiau nepaprastai svarbią pergalę rezultatu 90:58.

ATKRINTAMŲJŲ DĖLIONĖ. Pirmajame varžybų etape likus žaisti vos dvejas rungtynes liko vos kelios ne vietoje esančios dėlionės detalės.

Jeigu sekmadienį Kauno „Atleto“ (24-5) ekipa sugebės įveikti „Sūduvos-Mantingos-2“ ekipą, tuomet reguliariojo sezono nugalėtoja taps „Raseinių“ komanda, antrąją vietą užims „Atleto“ vyrai, treti liks „Omegos“ atstovai.

Jei šioje akistatoje laimėtų neturintis ką prarasti suvalkiečiai pirmi liktų „Omegos“ krepšininkai, antri raseiniškiai, treti – Tomo Keršio treniruojami „Atleto“ vyrai.

Visos kitos A diviziono ekipos jau žino savo vietas atkrintamųjų medyje, kurį galite pamatyti žemiau: