Lenkelių kaimo bendruomenė – gražiausių žiemos švenčių rate

Lenkelių kaimo bendruomenės namuose paskutinėmis 2018 metų dienomis vyko daug gražių švenčių. Tai ir Kalėdinė eglutė vaikams, susikaupimo ir rimties kupina Advento vakaronė, paskutinis 2018 metų skaitytojų susibūrimas, atvykus Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos Milašaičių filialo kilnojamajai bibliotekėlei.

Linksmai ir išradingai buvo išlydėti Senieji 2018 ir pasitikti Naujieji 2019 Metai. Šventinį vakarą vedė Snieguolė Zita, Senelis Šaltis Dalia ir Miesto Ponia Skaidrutė. Pirmiausiai buvo pasveikinti bendruomenės jubiliatai, po už nuoširdų triūsą bendruomenės labui padėkota seniūnaičiui Jonui, tarybos nariams ir aktyviausiems bendruomenininkams.

Po iškilmingos dalies vyko šokiai, žaidimai ir išradingos atrakcijos. Vikriausiems, gudriausiems ir drąsiausiems Miesto Ponia Skaidrutė dovanojo atšvaitus, šviesą atspindinčias liemenes ir pirkinių krepšius. Ji labai rūpinosi, kad po šventės visi saugiai grįžtų į namus. Jumoro grupė „Etik mat“ inscenizavo ir visų žiūrovų teismui „pateikė“ šiuo metu itin populiarų televizinį „formatą“ – interviu su „kritinę amžiaus ribą“ pasiekusia kaimo panele. Linksmus pasakojimus keitė dainos ir linkėjimai.

Švenčių metu visuomet laukiame kažko nuostabaus, nepakartojamo… Kiekvienas norime pajusti savo širdies virpėjimą, kai laikrodžio rodyklės sustoja ties dvylika, kai susitinka metai… Bet šitas susitikimas labai trumpas – sekundė, dar mažiau… Metų dūryje mes tik sveriame ir peržiūrime savo darbus, vertybes, tarnavimą kitiems… Savo bendruomenei linkime santarvės, laimės ir pakantumo, o kiekvienam atskirai – meilės, džiaugsmo ir vilties.

Lenkelių kaimo bendruomenės narė Zita Neverdauskienė

no images were found