Policija informuoja: Techniniame eismo įvykyje verčiau apsieiti be policijos

Nuo 2018 m. vasario 15-osios keičiasi eismo įvykių, per kuriuos nežuvo žmogus ir nebuvo sutrikdyta žmogaus sveikata, įforminimas. Policija atkreipia dėmesį į tai, kad naujoji tvarka tam, kad pamažu atpratintų vairuotojus nuo įpročio be reikalo kviesti policiją.

                      Kaip ir iki šiol techninio eismo įvykio vietą kviesti policijos pareigūnus nėra privaloma, jei abiem vairuotojams nekyla jokių abejonių dėl kaltės, blaivumo ir t. t, ir abu taikiai sutarę užsipildo eismo įvykio deklaraciją.

                      Naujovė tai, kad nuo šiol policijos pareigūnai jokios vairuotojų sutaikymo misijos nebevykdys ir pagalbos užsipildant deklaraciją nebeteiks.

                      Jeigu į techninio eismo įvykio vietą nuo šiol bus pakviesti policijos pareigūnai, tokiu atveju bus pradėtas tyrimas ir nustatomas eismo įvykio kaltininkas bei jam surašomas administracinio nusižengimo protokolas.

                       Kai dėl eismo įvykio bus padaryta tik turtine žala ir nukentėjusio asmens eismo įvykio vietoje nebus, o transporto priemones vairuotojas sutiks, kad turtinė žala padaryta dėl jo kaltės, policijos pareigūnas šiuo atveju vairuotojo užpildytoje eismo įvykio deklaracijoje pažymės, kad apie eismo įvykį policijai pranešta ir nustatys eismo įvykio kaltininką, jam surašys administracinio nusižengimo protokolą.

                      Tačiau jei eismo įvykio aplinkybės bus neaiškios ar nė vienas transporto priemonės vairuotojas nesutiks, kad turtinė turtinė žala padaryta dėl jo kaltės, policijos pareigūnas atliks eismo įvykio įforminimą bei tyrimą ir nustatęs eismo įvykio kaltininką patrauks administracinėn atsakomybėn.

                      Pažymime, kad kiekvienu atveju eismo įvykyje dalyvavusios transporto priemonės savininkui (valdytojui) paprašius bus išduodama pažyma dėl eismo įvykio.

                      Minėti pakeitimai tam, kad paragintų vairuotojus dėl techninio eismo įvykio ieškoti tarpusavio susitarimo, o ne kviesti policiją.

                      „Pareigūnai neretai kviečiami, kad tik padėtų užsipildyti deklaraciją arba, sakykim, nelygiareikšmių kelių sankryžoje įvardytų kaltininką, kuris ir taip kiekvienam eismo taisykles žinančiam eismo įvykio dalyviui aiškus. Trumpai sakant, nuo šiol jei policininkai bus kviečiami tik dėl to, kad taptų incidento šalių liudytojais, jie užsiims dar ir baudimo funkcija“.