Ar būtina kviesti „24 valandas“?

 Savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyresn. specialistė ekologijai Vilma Kundrotienė sulaukė netikėtų svečių iš LNK televizijos laidos „24 valandos“. Pasak laidos reporterio Žilvino, į televiziją kreipėsi Ariogalos seniūnijos Tauralaukio kaimo gyventojai, nebegalėdami apsikęsti benamio šuns draugijos. Liūdniausia, kad šunelis ne šiaip iš kažkur priklydo, o buvo tiesiog paliktas likimo valiai kaimynystėje gyvenusios moters, kuri gyventi išvyko į Kėdainių rajoną. Tauralaukiškiai jau prieš pusmetį kreipėsi ir į seniūniją, ir į Veterinarijos tarnybą, ir į vietos žiniasklaidą, tačiau visi tik važiavo, fotografavo, bet problemos taip ir neišsprendė. „24 valandos“ šuneliu šiandien pasirūpino ir jis jau pakeliui į naujus namus.

Savivaldybės ekologei ši situacija nebuvo žinoma, nes į ją niekas šiuo klausimu nesikreipė. V. Kundrotienė laidos reporteriams pakomentavo, kad gyvūnų globos namų rajone kol kas nėra, tačiau jau parengta visa reikalinga dokumentacija, gautas statybos leidimas statyti gyvūnų globos namus Šienlaukio kaime, jau atlikti ir parengiamieji infrastruktūros tvarkybos darbai. Nepaisant to, beglobių gyvūnų problemos rajone sprendžiamos ir dabar – jei gyvūnas tikrai beglobis, Savivaldybė kreipiasi į Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybą „Nuaras“, kuri pasirūpina į bėdą papuolusiu keturkoju.

Tačiau ekologė pataria prieš kreipiantis į Savivaldybę įsitikinti, kad gyvūnas tikrai yra beglobis – apie klajojantį keturkojį paskelbti vietinėje spaudoje, socialiniuose tinkluose, paklausinėti kaimynų, pranešti seniūnui, nes palyginti dažnai gyvūnai tiesiog pasiklysta, o šeimininkai jų ieško.

Jei minėtosios priemonės nesuveikia ir šeimininkai neatsiliepia, prašome kreiptis į Raseinių rajono savivaldybės administracijos Ekonomikos ir ūkio departamento Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyresniąją specialistę ekologijai Vilmą Kundrotienę tel. (8 428) 79 556, el. p. vilma.kundrotiene@raseiniai.lt.

Šaltinis: Raseinių rajono savivaldybė