Sodų bendrijų ir vienkiemių gyventojams priminta saugoti savo daiktus

Vienoje iš sodų bendrijų pareigūnai pamatė tokį vaizdą: prie namelio stovi du neprirakinti dviračiai. Žmonių kieme nėra. Pro langus nesimato, kad name vaikščiotų žmonės. Gal nieko labai keisto ir nebūtų, bet sklypas yra prie pagrindinės gatvelės ir jis nėra aptvertas tvora. Tai eilinis pavyzdys, kad žmonės nėra atsargūs ir nesirūpina savo daiktais.

    Visą savaitę Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai, vykdydami prevencinį projektą „Šiaulių rajonas kuria saugumo formulę“ lankėsi sodų bendrijose ir vienkiemiuose su gyventojais kalbėjo apie turto apsaugą. Pasibeldus į jau minėto sodo namelio duris teko minutę palaukti, kol savininkas atidarė duris. Paklausus ar jis įsitikinęs, kad kieme tebestovi dviračiai, žmogus pasimetė. Prakalbus apie dviračių prirakinimą ar pastatymą į sandėliuką, pašnekovui beliko nuleisti akis. Jis suprato, kad pasielgė neatsakingai.

    Kad ir kitiems netektų raudonuoti dėl nerūpestingo elgesio, pareigūnai rekomenduoja visada rūpintis savo turto saugumu. Prasidėjus darbų soduose ir daržuose sezonui gyventojai porai minučių be priežiūros vagoje palieka kastuvus, grėblius ar kauptukus, o šiltnamyje laikomi laistytuvai. Visi žino, kad šie daiktai vilioja ilgapirščius, bet vistiek žmonės juos palieka numestus. Yra buvę atvejų, kai moteris ravėjo braškes, o pinigai dingo iš namelyje paliktos rankinės. Nors atrodo, kad žmogus darbuojasi tame pačiame sklype ir viską mato, bet vis tiek reikėtų užrakinti namelio duris.

    Siekdami priminti žmonėms rūpinimosi savo daiktais svarbą, bendruomenės pareigūnai lankėsi Bubių, Kairių ir Šiaulių kaimiškojoje seniūnijose. Sutiktiems žmonėms buvo pasakojami šie pamokantys atvejais, jiems įteikti lankstinukai su patarimais, kaip apsisaugoti nuo ilgapirščių. Informaciniai pranešimai buvo iškabinti ir sodų bendrijų informacinėse lentose.