Atsakymai yra – viskas mūsų rankose!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šiaulių apygardos probacijos tarnybos Probacijos skyriaus Raseiniuose pareigūnai vykdydami projektą Tarptautinę socialinę akciją „16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“, organizavo atvirą paskaitą – diskusiją „Man patinka gyventi“ Raseinių socialinių paslaugų centre, skirtą moterims patyrusioms artimųjų smurtą, siekiant ugdyti visuomenės nepakantumą smurtiniam elgesiui.

Renginyje dalyvavo Šiaulių apygardos probacijos tarnybos direktorius Regimantas Mikaliūnas, Raseinių socialinių paslaugų centro direktorius Arvydas Spurga, Raseinių savivaldybės gydytoja Alvilė Juškienė, rajono socialiniai darbuotojai ir moterys nukentėjusios nuo artimųjų smurtinio elgesio.

Paskaitą – diskusiją pravedė konsultantė ir psichologė Virginija Servutienė, kuri analizavo tradicines ir dažniausiai pasitaikančias problemas su kuriomis susiduria šeima t.y. pykčiai, konfliktai šeimoje, su smurtu susijusios situacijos. Aptarus įvairias problemas buvo pateikti ir pasiūlymai kaip reiktų elgtis, spręsti susidariusią tokią krizinę situaciją šeimoje, pažinti save ir padėti sau.

Apie patirtą smurtą ir savo išgyvenimus pasidalino nukentėjusi moteris. Kiekviena dalyvaujanti renginyje turėjo galimybę individualiai pasikalbėti su psichologe apie problemas iškilusias šeimoje.

Panašaus pobūdžio veiklos bus vykdomos ir ateityje, siekiant padėti nukentėjusioms nuo smurto moterims. Projektą finansuoja Raseinių rajono savivaldybė.

Suteikta informacija apie pagalbos galimybes patyrus smurtą, kur kreiptis pagalbos ir gauti teisinę konsultaciją: Specializuotos pagalbos centras, Raseinių krizių centras (Maironio g. 7, Raseiniai).

no images were found