Orai kaip reikiant subjurs

Jei manysite, jog paskutinėmis darbo dienomis orai ne itin malonūs, palaukite savaitgalio. Tuo metu debesys drabstysis ir sniegu, ir lietumi. Tad pavasariu dar nei iš tolo nepakvips.

Šiandien numatomas gūsingas pietryčių vėjas. Daugelyje rajonų vyraus gausus debesuotumas. Vilniuje ir Kaune, protarpiais dulksnos lietus. Dienos metu temperatūra kils iki 2–3 laipsnių. Šiauliuose įdienojus lynos, bus apie 1 laipsnį šilumos. Pajūryje termometrai fiksuos 4 laipsnius šilumos, bus vėjuota.
Penktadienį be žymesnių pokyčių: šalyje vyraus gausus debesuotumas, numatomi negausūs krituliai. Vilniaus ir Kauno apylinkėse bus apsiniaukę, lis. Naktį ir ryte bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Dieną palis gausiau, oras sušils iki 2 laipsnių. Šiauliuose naktį galimas lietus, o ryte spustels –1 laipsnio šaltukas, tad gatvės gali virsti čiuožyklomis. Dienos metu temperatūra sieks 2 laipsnius šilumos, krapnos lietus. Pajūryje termometrai fiksuos 1–2 laipsnius šilumos, numatomi krituliai.
Šeštadienį vietomis kaip reikiant pasnigs ir palis. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, temperatūra svyruos nuo –1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Numatomas gausus sniegas. Dieną vyraus 1 laipsnio temperatūra, lietus maišysis su sniegu. Šiauliuose, naktį ir ryte, bus apie nulį, čia debesys taip pat krės sniegą. Įdienojus oras šils iki 1 laipsnio, ir toliau snigs. Pajūryje, tamsiuoju paros metu, kris snaigės, bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Dieną debesys prasisklaidys, temperatūra kils iki 3 laipsnių.
Sekmadienį ir vėl įkyrės krituliai. Pakils pietų krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse numatomas ir sniegas, ir lietus. Pirmoje paros pusėje spustels –1–0 laipsnių šaltukas. Dieną oras sušils iki 2 laipsnių, pasipils lietus. Šiauliuose, tamsiuoju paros metu, snyguriuos. Vyraus –1–0 laipsnių temperatūra. Įdienojus sniegą keis lietus, bus apie 2 laipsnius šilumos. Pajūryje oras sušils iki 3 laipsnių, numatomas gausus lietus ir gūsingas vėjas.
Ateinančios savaitės pradžia bus šiltesnė, bet greitai ir vėl sugrįš vėsesni orai.
Gismeteo.lt