Laimonas Kairiūkštis. Ar visiems verslininkams reikia padėti?

Socialiai atsakingas verslas.  Kai šalyje žmonės netenka darbų, pajamų šaltinio, tada ir pasirodo tikrasis verslo veidas.

Balandžio mėnesį baigiasi mano šeimos narių telekomunikacinių paslaugų sutartys. Pasirodo, prasitęsti iki šiol galiojančių planų neįmanoma, nes jų nebelieka.

Pasikeitus planams trijų asmenų šeimos išlaidos padidės tik 10 Eur, arba net 30%. Kada, jei ne per krizę plėšti iš žmonių pinigus – juk duobkasiai daugiausia per marą ir uždirba.

Iš dalies dar galima suprasti, kodėl per pandemiją auga medicinos priemonių kainos ar brangsta video kameros – moksleiviams visame pasaulyje pradėjus mokytis nuotoliniu būdu ir jų ėmė trūkti.

Tačiau ko ima trūkti stambiajam verslui? Sakote, tai ne šių dienų sumanymas – kainodaros permainos jau seniai buvo numatytos, dabar tik stengiamasi nenukrypti nuo suplanuoto grafiko?… O kada į tą darbų grafiką bus įtraukta pastebėti, kad per pasaulį ritasi pandemijos banga ir kad visi šalies gyventojai patiria ekonominių sunkumų, galų gale – kad pasaulis jau dabar yra pasikeitęs?

Juk taip dramatiškai susiklosčius aplinkybėms, verslas jų neignoruoja, atvirkščiai, o socialiai atsakingas savo sumanymo pasididinti pelningumą atsisako pats ir sąmoningai. Štai ir atrankos kriterijus.