13 pačių skaniausių šašlykų marinavimo receptų Jonines pasitinkant!

Tikriausiai daugelis per Jonines skubėsime į gamtą ir džiaugsimės gardžiu maistu gamtoje!

Atrinkome, išbandėme ir rekomenduojame net 12 puikių marinatų šašlykui, kuriais dalinasi LaMaistas.lt skaitytojai bei projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyviai. Skanių kulinarinių eksperimentų!

Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas

Šio sultingo šašlyko paslaptis – nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate surengti iškylą gamtoje!

Nuostabų receptą rasite čia.

Šašlykai, marinuoti su kefyru

Puikus, klasikinis ir tikriausiai daugeliui žinomas šašlykų marinavimo būdas – su kefyru! Dar jo neišbandėte? Būtinai paragaukite su kefyru marinuotų šašlykų ir vienintelis dalykas, kurio gailėsitės, bus, kad nepadarėte to anksčiau! Kefyre marinuota mėsa būna itin minkšta ir sultinga.

Receptas čia.

Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas

Nuostabaus skonio, itin greitai marinuotas šašlykas! Būkite atidūs – kiviai labai greitai minkština mėsą, todėl mėsos marinate nelaikykite ilgiau nei 1.5 valandos. Marinatas gaivus ir labai tinkantis vasaros savaitgaliams!

Receptas čia.

Šašlykai, marinuoti su citrinomis

Gardus ir gaivus šašlykų marinatas, kuris turėtų itin patikti visiems, mėgstantiems citrusų skonį. Su šiuo receptu galite paimprovizuoti ir dalį ar visas citrinas pakeisti apelsinais – taip mėsa įgaus papildomo saldumo.

Receptas čia.

Kiaulienos šašlykas, marinuotas su mineraliniu vandeniu

Gazuotas mineralinis vanduo marinuojamai mėsai priduoda minkštumo sultingumo. Su šiuo receptu galite improvizuoti, bet svarbu pastebėti, kad reikėtų atkreipti dėmesį į pasirinkto mineralinio sūrumą – kuo jis sūresnis, tuo mažiau papildomai dėkite druskos į mėsą.

Visas receptas čia.

Šašlykai su actu ir žalumynais

Tikriausiai vienas iš šašlyko marinavimo receptų, kurį prisimename dar iš vaiksyės – acto marinatas. Jei tokio nesate ragavę, neišsigąskite, acto rūgštelės ir aitrumo mėsoje nesijaus, actas mėsą suminkština, todėl toks marinatas tinka marinuoti ir sausesnę mėsą, pvz., kumpį.

Receptas čia.

Rytietiškai marinuoti šašlykai

Ypatingas rytietiškas šašlykų marinatas – labai skanus! Taip marinuotą mėsą galėsite kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje, na, o ant anglių iškeptai mėsai bus sunku atsispirti! Svarbiausia šiame recepte tiksli tvarka – visus prieskonius ir pagardinimus dėkite būtent taip, kaip nurodyta, tuomet mėsa iškeps pasakiškai gardi!

Receptą rasite čia.

Šašlykai alaus mariante

Marinatas sultingam, itin kvapniam kiaulienos sprandinės šašlykui. Mėsa marinuojama su svogūnais, todėl prieš kepant nepamirškite nurankioti jų gabaliukų. Jei svogūnus paliksite ant mėsos, jie svils ir mėsa įgaus kartoką prieskonį.

Receptą rasite čia.

Ekspress šašlykai

Dar vienas greitas marinavimo būdas! Jei turite laiko, kvapniame vyno mariante mėsą galite palaikyti valandėlę ar dvi, tačiau šašlykas iškeps puikiai, jeigu ir pamarinuosite vos kelioliką minučių, kol paruošite grilį.

Receptas čia.

Spartusis vandens marinatas

Genialumas slypi paprastume – tai patvirtina tinklaraščio „Kūmutės Virtuvė“ autorės receptas! Šiam marinatui Jums prireks tik dviejų ingredientų ir, žinoma, mėsos! O ir užtruksite vos kelioliką minučių! Visa marinato paslaptis – nesudėtinga, bet labai veiksminga technika.

Receptą rasite čia.

Kaukazietiški šašlykai su Tzatziki padažu

Šašlykai trumpai marinuoti, todėl puikiai tiks netikėtai susiruošus į gamtą! Mėsa išlieka natūralaus skonio, pernelyg stipriai nesijaučia prieskoniai, kadangi marinuojami be druskos, išlieka itin sultingi, o vasariškas jų kvapas tiesiog užburia!

Receptas čia.

Šašlykai marinuoti juodojoje arbatoje

Kvapnūs, traškūs išorėje ir sultingi viduje – puikūs šašlykai! Šašlykas marinuojamas per du kartus – pirmiausia arbatoje, o vėliau su prieskoniais. Marinavimas arbatoje gal kiek netikėtas, bet arbatos skonio mėsoje visiškai nesijaučia. Išbandykite!

Receptą rasite čia.

Alaus – garstyčių marinatas šašlykams

Šis šašlykų receptas puikus tuo, kad kaskart renkantis kitokį alų, iškepsite vis kitokio skonio šašlykų! O kur dar žalumynų įvairovė: kalendros, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai – naudokite kokius tik mėgstate, ar rekomenduojamus recepte. Šašlyką marinuoti pakaks vos kelias valandas, tad jo nebūtina ruošti iš vakaro.

Receptas čia.